March 6, 2016

Satu famili ke balai

Jempol: Lima beradik termasuk bayi lelaki berusia tiga bulan terpaksa dibawa di Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) Jempol berikutan ibu bapa mereka ditahan selepas polis menyerbu rumah dihuni keluarga berkenaan yang dijadikan pusat membungkus dadah di Kampung Dusat, di sini, jam 1.30 tengah hari, kelmarin.

Lima beradik berusia tiga bulan hingga enam tahun itu dibawa bersama-sama ibu bapa mereka ke IPD Jempol sebaik polis menemui 29 peket heroin seberat 158.9 gram dan 19 peket syabu seberat 103.5 gram yang diletak di bantal di bilik tidur rumah berkenaan.

Ketua Polis Daerah Jempol Superintendan Noorzainy Mohd Noor berkata, turut ditahan dua lelaki dipercayai pengedar dadah yang datang ke rumah itu untuk menghantar selain mengambil bahan terlarang yang siap dipeket.

“Serbuan dibuat hasil risikan serta maklumat awam. Siasatan awal mendapati, pasangan suami isteri berusia 33 tahun serta 34 tahun terbabit mengambil upah membungkus dadah sebelum diserahkan kepada pengedar.

“Ketika serbuan, dua pengedar berusia 44 tahun dan 21 tahun cuba melarikan dirinya dengan menaiki BMW, namun dapat ditahan. Pemeriksaan di dalam rumah menemui dadah terbabit dengan sebahagian daripadanya sudah siap dipeket,” katanya ketika dihubungi, semalam.

myMetro 5 Mac 2016

0 comments:

Post a Comment