February 23, 2016

Khianat bakar kereta berulang

Anggota bomba memadamkan kebakaran kereta di Seksyen U5 Jalan Pluto, Subang Jaya, semalam.

Subang: Kejadian ‘khianat api’ berulang semula apabila sebuah kereta yang diletakkan di Seksyen U5, Jalan Pluto di sini, terbakar mendadak petang semalam.

Dalam kejadian jam 5.15 petang itu, kereta model Toyota itu didapati terbakar tanpa punca sebelum pemiliknya menghubungi bomba.

Jurucakap Bomba dan Penyelamat Sungai Buloh berkata, pihaknya menerima panggilan kecemasan pada jam 7.47 petang sebelum sebuah jentera dari Balai Bomba dan Penyelamat (BBP) Sungai Buloh dihantar ke lokasi kejadian.

“Jentera bomba yang tiba di lokasi kejadian mendapati api sedang marak membakar kereta itu. Bomba bertindak pantas bagi memastikan api tidak merebak ke kenderaan lain,” katanya.

Menurutnya, punca kebakaran masih dalam siasatan dan kenderaan itu tidak bergerak ketika kejadian.

Kejadian terbaru itu mencetuskan persoalan apabila sebuah kereta dan sebuah motosikal terbakar tanpa punca di di Jalan Pluto, Pinggiran Subang, di sini, petang Sabtu lalu.

Dalam kejadian jam 7.40 petang itu anggota BBP Sungai Buloh berjaya memastikan api kebakaran tidak merebak ke kenderaan berhampiran.

Malah dalam kejadian Rabu lalu, dua kenderaan turut terbakar mengejut di Kampung Kubu Gajah dan Desa Coalfield, di sini.

myMetro 23 Februari 20160 comments:

Post a Comment